top of page

 

Access Bars® en Access body processing

voorbeeld handgreep access bars

 

 

Access Bars® zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Zo heb je drukpunten die staan voor het lichaam, geld, controle, communicatie, vreugde, verdriet, dankbaarheid, daadkracht, heling, veroudering, creativiteit etc.

 

aanraakpunten zijkant hoofd
aanraakpunten bovenkant hoofd
aanraakpunten voorkant hoofd

Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden.

Om in computertermen te spreken. Je defragmenteert je harde schijf. Dit zorgt voor ruimte om meer helpende overtuigingen en emoties te installeren. Zo kun je het leven gaan leven dat je altijd al graag hebt willen leven, met meer gemak, vreugde en overvloed.

 

Wat gebeurt er tijdens een Bars sessie?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte.

Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorming aannemen.

 

verandering van hersencellen

Er is wetenschappelijk aangetoond dat een  Access Bars® Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta). Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

Hoe ziet een Access Bars® behandeling eruit?

Een bars sessie in mijn praktijk of bij je thuis ziet er als volgt uit: ik neem een comfortabele massage tafel mee met schone lakens, een hoofdkussen en dekentjes. Deze tafel zet ik op in een rustige ruimte.

De behandeling duurt ongeveer een uur.

Je houdt gewoon je kleren aan en gaat liggen op de massagetafel. Ik maak het geheel naar jouw wensen comfortabel, met een kussentje en een dekentje als je dat prettig vind. Je hoeft verder niets te doen of te denken. Je mag gewoon ontspannen en ontvangen. Jouw comfort staat boven aan. Je kunt je ogen dicht doen of je houdt ze gewoon open, het kan allemaal.

Als je eenmaal lekker ligt dan kunnen we beginnen en zal ik met mijn vingers verschillende punten op je hoofd aanraken (zoals hierboven beschreven). Dit gebeurt zachtjes en zonder druk. Door het aanraken van de bars, ontlaad je lichaam deze punten. Tijdens de behandeling kan het voor komen dat je lichamelijk lichte tintelingen in je vingers, je armen of benen ervaart. Of dat je heel slaperig wordt. Soms gebeurt het dat mensen zo ontspannen worden dat ze in slaap vallen. Dat is geen enkel probleem want de behandeling raakt daar niet negatief door beïnvloed.

Wat is Access Body Processing?

Een Access Consciousness “Body Process” of “lichaamsproces” is een methode die met het plaatsen van de handen op verschillende plekken van je lichaam vraagt om een specifieke energie te activeren, die de moleculen van het lichaam vragen om wat dan ook te veranderen en transformeren.

 

 

Deze processen geven je lichaam zijn oorspronkelijke functionaliteit terug. Dit ondersteunt het lichaam bij het herstellen van het trauma en de schade dat het in stand houdt, of dat nou door omliggende omstandigheden komt of door daadwerkelijk letsel.

 

Wat doen de lichaamsprocessen?

Er zijn processen voor o.a. :

– het terugdraaien van cel geheugen na blessure, trauma en littekenweefsel op en onder de huid

– het laten regenereren of elimineren van bepaalde cellen

– het verbeteren van het gezichtsvermogen

- het verbeteren van de spijsvertering

- het ongedaan maken van de effecten van ouderdom

– het laten verjongen van de huidcellen

– het versterken van het immuun systeem en de spijsvertering

– het verwerken van trauma en drugsverleden etc.

Het laten lopen van verschillende energieën op verschillende plekken op je lichaam creëert verschillende effecten. Voor maximaal resultaat kan de energie gefocust worden op elke fysieke klacht. Bijvoorbeeld: als je vaak ziek bent zou je een proces kunnen laten lopen dat focust op het immuun systeem.

Alle Access Body Processen kunnen door kleding heen gedaan worden.

 

Hoe is het om een bepaalde energie door het lichaam te laten lopen?

Ieders ervaring met energie is anders. Sommigen zeggen tijdens het laten lopen van energie een warmte of een tintelend gevoel waar te nemen, of een gevoel van rust en gemak te ervaren in hun lichaam. Voor anderen duurt het een tijd voordat ze überhaupt iets voelen. Het goede nieuws is dat je helemaal niets hoeft te voelen om het te laten werken. Het werkt.

Het merendeel zegt dat ze na afloop beter voelen, meer gemak met hun lijf hebben en sneller herstellen van kwaaltjes en andere ongemakken

In onderstaand filmpje introduceert neuroloog en neurowetenschapper Dr. Jeffrey L. Fanin zijn onderzoek naar de werking van Access Consciousness.

bottom of page