top of page

 

Carin Scholtens-Bakkenes

Hoi,

Ik ben Carin, 28 jaar werkzaam geweest in de verstandelijk gehandicaptenzorg en mantelzorger van mijn man die dementie (FTD) heeft, wat maakt dat ik inmiddels ervaringsdeskundige ben op het gebied van onbegrepen gedrag bij mensen met dementie en/of andere hersen aandoeningen. Ook heb ik veel ervaring in hoe je aromatherapie en energetisch werk in kunt zetten als ondersteuning in de zorg.

Al sinds ik op mijzelf woon interesseerde ik me voor alles wat men toen zweverig noemde. In juni 2019 wilde ik daar ook daadwerkelijk wat mee gaan doen en ben ik de opleiding tot holistisch therapeut gaan volgen.

In 2021 ben ik geslaagd voor deze opleiding. In 2022 heb ik daar Aromatherapie expert aan toe mogen voegen en sinds 2023 mag ik mij ook reikitrainer noemen.  Inmiddels heb ik mogen ervaren dat werken met energieën en het zelfhelend vermogen van de mens helemaal niet zweverig is.

Het is juist het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven en wat er altijd is.

We worden allemaal met een unieke blauwdruk geboren. Door de jaren heen krijgen we van onze omgeving en milieu waarin we leven van alles mee waardoor er in onze uniek blauwdruk deukjes en scheurtjes ontstaan. Deze deukjes en scheurtjes zorgen voor ongemakken en blokkades in ons lichaam in ons verdere leven.

Tijdens al mijn behandelingen leg ik liefdevol een verbinding tussen jou innerlijke en wat er buiten om je heen gebeurt. Hierdoor ontstaat er meer rust, balans, bewustwording en kom je terug in je eigen kracht. 

Ik zie jou als mens in zijn geheel en leg verbanden tussen fysieke, mentale, emotionele, energetisch en spirituele klachten.

Dit betekent dat ik niet alleen kijk naar een specifieke klacht zoals in de reguliere gezondheidzorg, maar naar jou kijk in zijn/haar totaliteit.

Ik werk tijdens mijn behandelingen met de universele energie van wat er om ons heen hangt en deze komt daar waar het voor jou het hardst nodig is. Daarnaast gebruik ik essentiële oliën om dit proces te ondersteunen

Door mijn intuïtie en helder weten kunnen we naar de oorsprong van jouw klacht opzoek en gaan we hier samen mee aan de slag. 

Hierdoor ontstaat er weer ruimte om nieuwe keuzes en plannen te maken en ontwikkel je persoonlijke groei!

Methodieken die ik hierbij inzet zijn onder andere reiki, acces bars, aromatherapie, schaalwandelen, loslaattechnieken, visualisaties en meditaties.

Wanneer je meer grip leert krijgen op wie je bent en wat maakt dat je op bepaalde manieren reageert, leer je hoe je meer grip krijgt op je eigen leven.

Als je goed naar jezelf kunt / durft te kijken en te luisteren ontwikkel je jezelf. Weet je steeds beter je grenzen, wat je wilt en hoe je het wilt aan te geven en meer Grip op het leven te krijgen.

Ook mensen met een hersen aandoening zo als bijv. een verstandelijke handicap of dementie kunnen nog grip op hun leven houden. De omgeving speelt daar een grote rol in.  Door hen te blijven zien als mens en niet aandoening of ziekte die ze hebben. Door aromatherapie en/of energetische therapie aan hen te geven en echt naar de persoon te kijken, heb ik inmiddels gezien dat het hun leven meer kwaliteit geeft.

Ik werk vanuit mijn praktijk aan huis in Ede of kan naar wens ook bij jou/jullie op locatie komen.

 

 

bottom of page